19 Mayıs 2018 Cumartesi

Stor Perdede Kumaş Ve Mekanizma Detayı

Stor Perdede Kumaş Ve Mekanizma Detayı


Perde Yapısı Nasıldır?
Alüminyumdan oluşmuş bir boru üzerine koton ya da polyester kumaşın yaylı veya zincirli bir mekanizmayla rulo halinde sarılmasıyla çalışan bir mekanizmadır. Perdenin üretiminde kumaşın sertleşmesi için fırınlı makinelerde sıvama apresi yapılmaktadır. Sertleşen kumaş stor perde kumaşı haline getirilmektedir. Bu işlemin amacı kumaşın sarılırken kaymamasını sağlamaktadır.
Kumaşın gergin ve düz durmasını sağlamak amacıyla perdenin etek kısmında bir lama profili mevcuttur. Kumaş çeşitlerine göre kumaş eni 200 ile 300 cm arasında olabilmektedir ve çok sayıda desen, şekil, doku ve renk seçeneğine sahiptir. Bu kumaşın kenarlarına modelli kesimler ile farklı stiller verilebilir. Perde imalatçıları kumaş kenarlarına taşı ve işlemeli kenarlıklar dikerek perdenin görünümünü ve modelini daha cazip hale getirmektedir.
Perde Kumaşı ve Kalitesi
Perde kumaşları ham kumaş olmayıp kırılganlığı önleyici, sertleştirici, özel kumaşlardır. Koton ve polyester kumaşlar her türlü ortamda kullanılırken black-out kumaşlar genelde iş yerlerinin toplantı salonlarında, evlerin yatak odalarında ışık geçirmediklerinden dolayı tercih edilir. Bu kumaşın arkası PVC malzemeyle kaplı olduğundan ışığa karşı duyarlıdır ve ışığı geçirmemektedir. Güneşten etkilenmeyen black-out kumaşlardan oluşan stor perde modelleri kendi aralarında da marka ve kalite bakımından sınıflara ayrılırlar. Bu tür stor perde kumaşlarını seçerken kaliteli olmasınadikkat edilmelidir. Perdede kullanılan pek çok kumaş çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan diğerleri de pamuk, keten ve şantuktur.
Pamuklu kumaştan üretilen bir perdenin, toz almayan ya da tozsuz alanlarda kullanılması gerekmektedir. Bunun sebebi, pamuklu storun yıkanamamasıdır. En dayanıksız olan kumaş ketendir. Bunun sebebi, ketenin güneş ışınlarına karşı dayanıksız olmasıdır. Şantuk malzeme, zamanla güneş ışınlarının etkisiyle iyice sertleştiğinden bu durum kimi zaman kumaşın basit durmasına neden olabilir.
Mekanizma Montajı
Mekanizmaların montajı tavana, duvara ya da doğrama üzerine yapılabilir. Montaj yapılacak zemin önemlidir. Zemin eğer alçıpan ise kesinlikle alçının iç kısmına saç profil tarzı malzemeler ile konstrüksiyon yapılması gerekir. Montaj yaparken zemindeki bozukluklar da giderilmelidir. İki perde arasındaki boşluklar da orta direk kullanmak suretiyle azaltılır. Perdenin sağ kenarında ve sol kenarında her zaman kumaşın mekanizmadan daha küçük olacağı göz önünde tutulmalıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder