3 Nisan 2018 Salı

Zebra Perdelerin Genel Özellikleri ve Kullanım Alanları


Zebra Perdelerin Genel Özellikleri ve Kullanım Alanları
Perdeler bir ev yapısının olduğu neredeyse her yerde kullanılmaktadır. Ofisten evlere, evlerden okullara, okullardan şirketlere gibi birçok yer sayılabilir. Klasik perde kullanımı artık çok kullanışlı ve modern görünüm vermediğinden stor perde ve zebra perde gibi perde türlerine geçiş yapılmıştır. Stor perdelerde ki içeri giren ışığı tamamen kesme özelliğini az da olsa değiştirmek adına üretilmeye başlanmışlardır. Yani bu perdeler ile ışık içeri az da olsa girebilmektedir. Tül görünümü sayesinde tül perde görünümü sağlamakta. Hem gece hem de gündüz kullanımları rahattır.
İsmini ise bir çizgisinin tül bir çizgisinin ise kumaştan olmasından almıştır. Bu perdeler çift kat kumaştan yapılmışlardır. Perde iki katlı yapıldığı için tül kısımlar üst üste gelir ve içeri ışık sızar. Bu perdeler ev içerisinde daha çok mutfaklarda kullanılmakta. Kullanımı da oldukça rahattır ve bu da diğer tercih edilme sebebidir. Birçok modeli bulunmaktadır: Bambu, Jakarlı ve piliseli zebra perde gibi.
Avantajları ve Faydaları
Bilindiği gibi perdeler evin8 önemli dekor ürünüdür bu yüzden temizlik ve bakım gibi özellikleri de önemlidir. Çünkü zebra perde gibi perdelerin temizliği üretici ve kullanıcısı için oldukça tereddüt içeren bir konudur. Bu perdeler yılda bir yıkana bilirler. Bu perdelerin temizliği tereddüt içerdiği kadarda rahattır çünkü kolonyalı mendil veya ıslak yani nemli bir bez ile perde temizlenebilir. Takıldığı yerden söküp düz bir zemine serdikten sonra yumuşak bir fırça ve temizleyiciler ile temizlenebilir. Ama kesinlikle yıkama tarzında bir temizlik yapılmamalıdır çünkü bu tür perdeler de kullanılan apre maddesidir. Bu madde yıkama sırasında bir miktarını bırakır. Ayrıca bu perdelerin tozu elektrik süpürgesi yardımıyla alınabilir bu da kullanım ömürlerini uzatır. Çünkü kullanım ömürleri 4 ve 6 yıl arsında değişmektedir.
Çekici ve stor perdeden farklı olan görüntüsü ona özgü bir hava katmaktadır. Böcekler ve yağmur etkenlerine karşı iyi bir koruyucudur. Kullanım mekanizması ise bir zincir ile sayesinde aşağı yukarı hareket etmesidir. Stor perdeye çok benzer yönleri vardır. Çalışma mekanizması da bunlardan biridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder