22 Şubat 2018 Perşembe

Ev Dekorasyonunda Perde Seçimi

Ev Dekorasyonunda Perde Seçimi


Ev dekorasyonu dediğimizde mobilya ve aksesuarların yanı sıra halı ve perde seçimleri de önemli olmaktadır. Pencerelerde kullanılan ürünler geçmiş zamanlarda tül ve güneşlik şeklinde kullanılmakta iken fon perdelerde ev dekorasyonunu çeşitlendiren ürünler arasına girmiştir. günümüzde ise artık güneşlik olarak tarif edilen ürünlerin yerine stor perde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Kullanım Alanları
Ev dekorasyonlarında genellikle güneşlik yerine kullanımı söz konusu olan ürün desenli seçimlerle sadece perde olarak da kullanılmaktadır. Özellikle ofis ortamlarında daha fazla perde olarak kullanımının tercih edildiği görülmekle beraber ev dekorasyonlarında da kullanım kolaylığı açısından sıklıkla karşımıza çıkmaktadır.
Kullanım Özellikleri ve Temizliği
Ev dekorasyonunda güneşlik olarak ya da tek başına kullanılabilir olan stor perde ürünlerinin montajı ve temizliği de kolay bir şekilde uygulanabilmektedir. Günümüzde sıklıkla kullanımının tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri de temizliğinin kolay olmasıdır.
Ürünün tavana monte edilerek kullanımının tercih edilmesi durumunda yapılması gereken mekanizmalı ürünün tavana matkap vasıtasıyla açılan deliklere takılan taşıyıcı malzemelere monte edilmesi şeklinde olacaktır. Ancak günümüzde evlerde halihazırda mevcut olan korniş kullanılarak perdeler monte edilmektedir. Bu nedenle üretici firmalar tarafından kornişe takılan perde mekanizmasını tutacak taşıyıcı malzemeler ek ürün olarak tedarik edilmektedir. Bu malzemeler genelde plastik olup kolay bir şekilde korniş raylarının arasına geçirilerek takılır. Perde mekanizması da kolay bir şekilde bu taşıyıcı ürüne geçirilerek sabitlenir. Bu şekilde kullanımı oldukça basit olmasından dolayı tercih edilen bir montaj şekli olmaktadır.
Temizlik kolaylığı stor perde ürününün tercih edilmesinde önemli bir avantaj sağlamaktadır. Ürünün malzeme özelliğinden dolayı temizliği oldukça kolay olmaktadır. Tül ya da güneşlik ürünleri gibi çeşitli deterjanlarla uzun sürelerde temizlenip ütülenme gibi işlemleri olmadığından dolayı sıklıkla ev dekorasyonlarında karşımıza çıkmaktadır.
Ürünün temizliği ilk önce mekanizmanın yerinden çıkarılması ile başlar. Kapalı veya açık olarak yerinden çıkarılan mekanizma temizlenecek yüzeye düz bir şekilde serilir. Kullanılacak deterjanla hazırlanmış temizleme suyu ve sünger yardımıyla ortasından kenarlara doğru silmek suretiyle temizlenir. Kenarlarından başlanması durumunda ipliksi yapı ortaya çıkabileceğinden kenarlarından başlanarak temizlenmesi önerilmez. Kuruduktan sonra da tekrar aynı şekilde yerine takılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder