19 Aralık 2017 Salı

Stor Perde Nedir? Özellikleri, Avantajları Ve Diğer Özellikleri Hakkında Bilgiler

Stor Perde Nedir? Özellikleri, Avantajları Ve Diğer Özellikleri Hakkında Bilgiler

Tanımı ve Kullanım Alanları Hakkında Bilgiler
Stor perde modelleri alüminyum borunun üzerine inşa edilen kumaş ile zincirli ya da yaylı bir mekanizma sayesinde rulo etrafına sarılır ve bu sistem sayesinde çalışır. Kullanım alanlarına baktığımızda bu perde görünüm açısından en çok mutfağa yakışır. Çünkü pratik ve kullanışlı olması açısından da insanlar evlerinde daha çok mutfakta olmasını tercih ederler. Bu perdeler de tül yoktur ve yemek yapılırken de herhangi bir yağ kokusunu mutfağa hapsetmez. Evin diğer bölümlerinde; yatak odası, salon gibi yerlerde de rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Özellikleri ve Etkileri
Bu perde ile oluşan kumaşlar ham kumaş değildirler. Bu perdeler sertleşmesini ve kırılgan olmasını önler ve bu sayede özel apre gibi fırınlı makineler ile apreyi sıvılaştırır ve kumaşı sertleştirir. Kumaşın sertleşmesi ile beraber stor perde haline gelir. Bu işlem yapılır çünkü stor kumaş rulo ile sarıldığında, sağa ve sola kaymasını bu sayede önleyecektir. Kumaş bu yüzden kırılmaz ve tiftiklenme gibi sorunlar çözülür. Bu perdeler şantuk ve polyester kumaştan yapılır. Ve bu perdenin etkileri sayesinde ister duvara ister tavana ya da herhangi başka bir yere montaj yapabilirsiniz. Fakat montaj olacak zemin düzgün seçilmelidir. Diğer perde türlerine göre evinize ayrı bir hava katar ve misafirlerin beğenisi sayesinde eviniz farklı olacaktır.
Faydaları ve Avantajları
Stor perde faydaları oldukça fazladır ve diğer perdelere göre daha avantajlıdır, çünkü oldukça kolaydır. Polyester ve şantuk gibi kumaştan yapılan bu perdeler kolayca temizlenen perde türlerindendir. Perdeyi yalnızca üzerinden silip temiz bir perde olmasını sağlayabilirsiniz. Bu yüzden bu perde oldukça faydalıdır. Bu türden perdeleri çıkarmak oldukça kolay olduğundan istediğiniz şekilde çıkarabilir ve yıkayabilirsiniz. Bu perdeler çok fazla kirlenmez hatta zor kirlenir diyebiliriz. Mobilyalar bu gibi perdeler sayesinde güneşten zarar görmez çünkü güneş yüzünden eve giren ışınları izole edecektir. Her renkten modeller mevcuttur ve desenlerini de istediğiniz şekilde seçebilirsiniz. Bu perde kullanımı da oldukça pratik ve mekanizması da basittir. Zincir sayesinde istediğiniz gibi çekip açabilir ya da kapabilirsiniz. Kullanım ömrü açısından uzun ve yaklaşık 2 yıl sorun yaşamazsınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder